Τελευταία προθεσμία η Δευτέρα για συμφωνία με το ΔΝΤ: αξιωματούχος

Τελευταία ευκαιρία για συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών του G7 στον Καναδά, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί στο Whistler του Καναδά από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο και σε αυτή θα λάβουν μέρος εκτός των Υπουργών Οικονομικών και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών του G7. Τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία πλέον έχουν σχεδόν εξαντληθεί και όπως δήλωσε ο αξιωματούχος η συμφωνία πρέπει να κλείσει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, αλλιώς το Ταμείο πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει καθόλου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το βασικό σημείο διαφωνίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη παραμένει το ζήτημα της αιρεσιμότητας των μέτρων της ελάφρυνσης του χρέους και της απαίτησης της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών να μην δοθεί άπαξ και συνολικά η ελάφρυνση του χρέους αλλά να δίδεται ανά 1 ή 2 χρόνια με βάση τις εκθέσεις προόδου που θα συντάσσουν οι θεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως της Süddeutsche Zeitung, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες έχουν αποφασίσει πλέον να μην επιμείνουν στη συμμετοχή του Ταμείου και χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα.

This entry was posted in Ευρωζώνη και ευρώ, Ελληνική Οικονομία and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.