Υπάρχει Plan B αν δεν συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ: Regling

Υπάρχει Plan B σε περίπτωση που τελικά δεν συμμετάσχει τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

klaus-regling-170116-02

Θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Ο Regling ξεκαθάρισε ότι ο ESM θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ότι αν τελικά το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί νέα ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αφού η μη συμμετοχή του ΔΝΤ θα αποτελέσει «σημαντική τροποποίηση του προγράμματος».

«Υπάρχουν κάποια προβλήματα ανάμεσα στους Θεσμούς»

Ο διευθυντής του ESM αναγνώρισε επίσης ότι «υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στους Θεσμούς» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και ανέφερε ως παράδειγμα την απαίτηση του ΔΝΤ για εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος της απόστασης».

Εντός του Ιανουαρίου θα αρχίσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Ο Regling αναφέρθηκε και στο ξεμπλοκάρισμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος λέγοντας ότι «λύθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να δώσει έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους» και ότι τα μέτρα θα αρχίσουν εφαρμόζονται εντός του Ιανουαρίου αφού παρθεί η σχετική απόφαση από το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM «σε λίγες ημέρες». «Κάποια από τα μέτρα θα υλοποιηθούν άμεσα, ενώ θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη υλοποίηση ορισμένων άλλων», είπε ο διευθυντής του ESM.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Regling για την Ελλάδα εδώ:

This entry was posted in Ευρωζώνη και ευρώ, Ελληνική Οικονομία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.