Regling: Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει έγκαιρα την έξοδό της στις αγορές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling παραίνεσε την ελληνική Κυβέρνηση να ετοιμάσει έγκαιρα τη στρατηγική της για έξοδο στις αγορές και την κάλεσε να το κάνει έγκαιρα και αρκετά πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο ισχυρός άνδρας της Ευρωζώνης υπενθύμισε ότι οι άλλες χώρες που είχαν λάβει προγράμματα στήριξης από τον EFSF είχαν σχεδιάσει έγκαιρα την στρατηγική τους για έξοδο στις αγορές και τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει τη λήξη του προγράμματος για να περάσει από τη στήριξη από τον ESM στη χρηματοδότηση από τις αγορές. «Αυτό δεν θα ήταν καλό», είπε ο Regling και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα λείπει πολλά χρόνια από τις αγορές κρατικού χρέους με εξαίρεση δυο μικρές εκδόσεις το 2014.

Ο Regling τόνισε επίσης ότι οι αγορές θέλουν να γνωρίζουν δυο πράγματα: ότι οι προσεχείς εκδόσεις δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση και ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. «Αυτό μου το αναφέρουν διαρκώς οι επενδυτές», είπε με νόημα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM. «Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα έχει μόνο να αναχρηματοδοτήσει υπάρχον χρέος και όχι να χρηματοδοτήσει ελλείμματα όπως ήταν η ανάγκη στο πρόσφατο παρελθόν, αφού όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου η Ελλάδα θα εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Regling.

Οι δηλώσεις του Klaus Regling εδώ:

This entry was posted in Ευρωζώνη και ευρώ, Ελληνική Οικονομία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.