Οι τζιχαντιστές της ISIS διοργάνωσαν υπαίθρια εκδήλωση για το Μπαϊράμι στην Κωνσταντινούπολη

Με μια ανοικτή υπαίθρια εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη γιόρτασαν οι τζιχαντιστές της ISIS στην Τουρκία την θρησκευτική εορτή του Μπαϊραμιού την περασμένη Δευτέρα.

Κοινή προσευχή για το Μπαϊράμι από τους τζιχαντιστές της ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Κοινή προσευχή για το Μπαϊράμι από τους τζιχαντιστές της ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εκδήλωση της ISIS στην Τουρκία, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες οπαδοί της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχοντας μαζί τα παιδιά τους (μόνο αγόρια) και όχι τις συζύγους τους. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο προάστιο Ömerli της Κωνσταντινούπολη και είναι ακόμη άγνωστο αν δόθηκε σχετική άδεια από την Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης. Το γεγονός έγινε γνωστό από τον ισλαμιστικό ιστότοπο Takva Haber, που θεωρείται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με την ISIS.

Κήρυγμα για τζιχάντ από τον ιμάμη

Ο ιμάμης κάλεσε τους πιστούς σε τζιχάντ.

Ο ιμάμης κάλεσε τους πιστούς σε τζιχάντ.

Αφού ακολουθήθηκε όλο το θρησκευτικό τελετουργικό και πραγματοποιήθηκε κοινή προσευχή, ένας ιμάμης έκανε κήρυγμα στα τουρκικά καλώντας τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά των «απίστων» και σε στήριξη των «αδερφών μουτζαχεντίν» που μάχονται στη Συρία και το Ιράκ για το Ισλαμικό Χαλιφάτο και τη «δόξα του Αλλάχ». Ο ιμάμης επίσης έπλεξε το εγκώμιο του αυτοαποκαλούμενου Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, λέγοντας ότι όλοι οι πιστοί πρέπει να δηλώσουν υποταγή (baya’ah) σε αυτόν και το ‘Ισλαμικό Κράτος’.

Ομαδική προσευχή για το Μπαϊράμι από τους οπαδούς της ISIS στην Κωνσταντινούπολη.

Ομαδική προσευχή για το Μπαϊράμι από τους οπαδούς της ISIS στην Κωνσταντινούπολη.

Σάλος στην Τουρκία, επερώτηση από βουλευτή της αντιπολίτευσης

Πολλά τουρικικά ΜΜΕ αναμετέδωσαν την είδηση που επιβεβαιώνει την παρουσία της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης στην Τουρκία, τουλάχιστον σε θρησκευτικό και πολιτικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως και καταγγελίες ότι η ISIS διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Ο βουλευτής Sezgin Tanrıkulu του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP κατέθεσε χθες επερώτηση στην τουρκική Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το πως μπορεί μια τρομοκρατική οργάνωση να πραγματοποιεί ανοικτές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και να καλεί σε τζιχάντ, και αν υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Το video της εκδήλωσης:

This entry was posted in Συρία, Τζιχάντ, Τουρκία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.