Η Ρωσία είναι φίλη της Ελλάδας αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να τη βοηθήσουμε με δάνεια: Υφυπουργός Οικονομικών Ρωσίας

Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας είναι ισχυροί αλλά η Ρωσία δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα με παροχή δανείων, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.

«Η Ρωσία φυσικά μπορεί να είναι φίλη της Ελλάδας με διάφορους τρόπους. Αλλά σε αυτήν τη φάση είναι δύσκολο να πούμε ότι είμαστε σε θέση να παράσχουμε δανειακές πιστώσεις. Έχουμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό και μεγάλες εσωτερικές ανάγκες ρευστότητας και έτσι είμαστε πολύ φειδωλοί στη χορήγηση εξωτερικών πιστώσεων», δήλωσε ο Στόρτσακ.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις

«Οι ρωσικές εταιρείες όμως προσβλέπουν σε μεγαλύτερη συμμετοχή στην ελληνική Οικονομία με τη μορφή των άμεσων επενδύσεων και αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ελληνική Οικονομία», πρόσθεσε ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή τους στις 8 Απριλίου 2015 στη Μόσχα

Ο Στόρτσακ διευκρίνησε ότι οι συνθήκες για αύξηση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι καλές. «Πιστεύω ότι οι δύο χώρες στο μέλλον θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε διάφορα επίπεδα και αυτό θα είναι προς όφελος και της ελληνικής Οικονομίας και του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο Ρώσος πολιτικός.

This entry was posted in Ελληνική Οικονομία, Ρωσία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.