Schäuble: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει νέο πρόγραμμα

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Bloomberg TV προειδοποίησε την ελληνική Κυβέρνηση να μην επιδιώξει την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα, καθώς το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει νέο πρόγραμμα.

Ο Γερμανός Υπουργός συγκεκριμενοποίησε έτσι την απειλή που εξαπέλυσε την Δευτέρα σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, όταν επίσης είχε προειδοποιήσει την ελληνική Κυβέρνηση να συμφωνήσει με το ΔΝΤ, «αλλιώς…».

wolfgang-schaeuble-170119-0

Ο Schäuble δήλωσε ότι “το ελληνικό πρόγραμμα είναι βασισμένο από την αρχή το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Εάν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και το πρόγραμμα θα τερματιστεί διότι θα έχει καταλυθεί η βασική προϋπόθεση του προγράμματος”.

“Δεν θα συνιστούσα να προσπαθούσαμε να πάρουμε την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου”, είπε ο Schäuble. “Οι βουλευτές θα θα πούνε ότι εφόσον οι ελληνικές Αρχές, παρ’ όλη την ευελιξία που τους παρήχαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, δεν είναι σε θέση να τηρήσουν αυτά που έχουν δεσμευθεί, τότε οι προϋποθέσεις  για ένα νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν πια”, είπε με νόημα ο Γερμανός πολιτικός.

Το βίντεο με τη συνέντευξη του Schäuble εδώ:

This entry was posted in Ευρωζώνη και ευρώ, Ελληνική Οικονομία and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.